Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Рушник для спортзалу

Рушник для спортзалу

Спортзал є справжнім «розсадником» мікробів і бактерій, тому для власного захисту, гігієни і спокою відвідувач повинен мати свій особистий рушник, а іноді і два. Що ж особливого в цьому предметі спортивної екіпіровки? Рушник для спортзалу відрізняється деякими параметрами від звичних домашніх варіантів виробів, але про все докладніше нижче.

Матеріал, розмір і форма

Рушник для спортсмена - це не тільки предмет для видалення зайвої вологи, поту з аксесуарів, снарядів та інвентарю, а й важливий супутник тривалого процесу тренувань і занять. Тому краще віддавати перевагу рушникам оптом з мікроволокон, комбінованих або ж повністю синтетичних. У складі може бути присутнім чистий органічний хлопок, але не більше 40-50%.

Справа в тому, що саме штучно вироблені волокна володіють необхідними характеристиками і властивостями, які незамінними для спортсменів:

  1. Високий рівень гігроскопічності. Навіть мікроскопічні молекули вологи швидко вбираються в верхні шари волокон і випаровуються, а не залишаються в глибинних шарах, викликаючи неприємний запах та інше.
  2. Міцність і зносостійкість. Слід врахувати, що рушник для спортзалу буде часто піддаватися пранню. Саме синтетичні волокна з потрібною еластичністю здатні витримувати більше 300 циклів автоматичного прання і на третину більше ручної.
  3. Швидко сохнуть. Якісна синтетика здатна повністю висихати при кімнатній температурі всього за 20-30 хвилин. Це саме те, що потрібно в спортивному залі! Любителі тривалих тренувань можуть з комфортом користуватися сухим рушником завжди.
  4. Унікальна м'якість. Сучасна синтетика не електризується, не мнеться, вона еластична і довго зберігає форму. Має дуже приємну на дотик поверхню, а тому ідеальна для контакту з розпаленілої від тренувань шкірою.
  5. Просте прання. Якісні вироби виготовляються з найкращої сировини, а тому без проблем витримують багаторазові прання, термообробку, навіть сушку в машинці. При цьому зберігають зовнішній вигляд і новизну довгий час. 

Індивідуальна гігієна вбереже спортсмена від поширення мільйонів бактерій і мікробів по всьому тілу, тим самим запобігши багатьом негативним наслідкам від їх впливу на організм. Адже інвентар та інші спортивні приналежності нерідко містять залишки поту інших відвідувачів, що може бути небезпечно.

Оптимальний розмір рушника для спортзалу (фітнесу, качалки, басейну та інших занять) - це 50, 70 і 100 сантиметрів. При цьому воно повинно бути досить важким.. Його цілком достатньо, щоб витерти руки і обличчя, також воно зможе швидко висохнути в екстремальних умовах. Але кожен спортсмен повинен вибрати для себе рушник, який відповідає росту, вазі, звичкам і особистим потребам. Єдиного стандарту не існує!

Що ж стосується форми рушники, однозначно варто віддавати перевагу прямокутникам. Їх зручно розміщувати на шиї, плечах. Подовжена форма вважається універсальною, найпоширенішою і зручною.

Колір і оформлення

рушник для спортзалуВибирати колір рушники для спортзалу можна абсолютно довільно або ж брати відповідний до спортивного одягу. Головне, щоб предмет виконував покладені на нього функції. Все ж існують рамки прийнятного, яких слід дотримуватися.

Певні рекомендації щодо вибору «правильного товару»:

1. Яскравий, ненав'язливий або темний колір. Це найбільш ходові варіанти, тому як на білих, пастельних і світлих виробах будуть дуже помітні забруднення і плями, що не зовсім естетично.

2. Малюнок з смугами, дрібним принтом, двокольоровий. Рушник буде виглядати, як вдало підібраний комплект до вбрання для тренувань, і це точно оцінять оточуючі.

3. Однотонне з логотипом або нашивкою імені та прізвища користувача. Незважаючи на те що в спортзалі навряд чи хтось візьме чуже рушник, варто позначити особисту річ на випадок втрати або іншого форс-мажорних обставин. До того ж, іменна річ завжди виглядає презентабельно, незвично, привабливо. Нашивку можна зробити самостійно, купити готову або замовити в спеціалізується на цьому ательє, магазині або салоні.

Краще не використовувати в спортзалі надто строкаті рушники або оформлені на політичну, релігійну, міжрасову або гендерну тематику. Краще вибирати стримані варіанти оформлення і бути толерантним, адже спортзал є громадським місцем, відкритим для відвідування всіх бажаючих.

Різновиди моделей

Крім класичних виробів, в Україні можна придбати ще два різновиди цікавих рушників для фітнесу та тренувань в спортивному залі.

Перша - це рушник з капюшоном. На фото воно іноді нагадує дитяче банний, проте, призначене для занять фітнесом. Виріб оснащений неглибоким капюшоном-кишенею. Його можна надягати на голову і займатися на деяких ковзають тренажерах або ж залишати в капюшоні цінні речі під час тренувань. Незважаючи на кілька смішний вигляд, це вже заслужило популярність і користується підвищеним попитом у молодих людей і дівчат. Також рушник-капюшон допоможе безпечно і швидко «охолонути» після інтенсивних тренувань.

Друга - рушник з сумкою. Особливість виробу полягає в тому, що його нижня частина пристосована як невеликого розміру сумка-гаманець. Краї рушники зафіксовані звичайним рядком з ниток. Хоч в ній і немає відділень і особливих застібок, але тут вийде вдало розмістити кредитну або клубну картку, гроші, ключі від роздягальні, смартфон і ще багато чого для тимчасового зберігання. Рушник-сумка особливо сподобається дівчатам, а також всім спортсменам, які проводять максимум часу біля тренажерів.

Також слід зазначити, що в продажу є не тільки різного розміру рушники для спортзалу, але ще і індивідуальні сумочки та чохли для них. Вони мають вигляд туби з застібкою-блискавкою і зручними ручками, щоб повісити ношу на плече. У них зручно зберігати і транспортувати виріб. Часто обидва предмети продаються комплектом - це зручно, вигідно і практично.

Слід зазначити, що деякі люди категорично не бажають використовувати синтетичні товари. В цьому випадку можна віддати перевагу рушникам з бамбука або ж бавовни. Але для досягнення потрібного рівня гігієни слід користуватися додатковими засобами: антисептиками, антибактеріальними вологими серветками, іншим. Виробник рекомендує для таких виробів інтенсивне прання із застосуванням якісних пральних засобів.

Як користуватися?

Рушники для басейну або спортзалу будуть потрібні вже з перших хвилин занять і протягом всього тренування. Тому чистий виріб повинен завжди перебувати в руках або на шиї спортсмена, поруч з його особистими речами, неподалік від снаряда.

Рушник для спортзалу служить для видалення вологи, поту і забруднень з:

  • рук, обличчя та шиї;
  • інвентарю;
  • тренажерів;
  • спортивних аксесуарів.

Після завершення занять рушник слід помістити в окремий пакет або спеціальну сумку і не допускати контакту з іншими речами. Особливо це стосується одягу та особистих речей, наприклад, смартфона, пляшки з водою, іншого.

Прати виріб бажано окремо від інших речей, після кожного тренування. Краще застосувати високотемпературний режим і рідкий пральний засіб. Тільки так вдасться утримувати потрібний рівень гігієни. Фахівці не рекомендують додавати ополіскувачі, підфарбовуючі засоби, адже вони можуть викликати несподівані реакції шкіри в ході використання речі.

Кілька важливих рекомендацій

Рушник для фитнесуГарний рушник в спортзалі забезпечує комфорт під час занять, допоможе підтримати потрібний рівень гігієни. Але лише в тому випадку, якщо рушник вибрано правильно, а сам товар якісний.

Рекомендації по підбору:

  1. Краще не брати в спортзал старі рушники з дому, які нібито не шкода. Вони мають непрезентабельний вигляд. Зістарені матеріали (навіть ті, що раніше були високоякісними) погано вбирають вологу, втрачають м'якість.
  2. Перед тим, як взяти з собою рушник для занять, його потрібно випрати і перевірити, чи не линяє  матеріал. Яскраві неонові відтінки або насичені темні нерідко можуть фарбуватися, що може стати неприємним конфузом, особливо якщо надіта спортивний одяг світлих тонів.
  3. Не слід віддавати перевагу рушникам з вишивками і занадто великими логотипами. Такий рельєф може створити дискомфорт під час користування, натирати шкіру.
  4. Короткий ворс рушників більш практичний, але мова йде не про вафельні. Так менше волосинок залишатиметься на шкірі, швидше відбудеться висихання і довше збережеться презентабельний вигляд виробу.

Важливо мати як мінімум два рушники для занять: одне для використання безпосередньо під час тренувань, а друге - для прийняття душу та інших маніпуляцій. Деякі люди використовують два рушники різного розміру, наприклад, стандартне (70 сантиметрів) і невелике для рук.

За відгуками досвідчених спортсменів, багато залів видають відвідувачам рушники абсолютно безкоштовно, але це ні в якому разі не забороняє спортсмену використовувати особисте.

Як доглядати за спортивним рушником?

Якісний рушник в спортзал (для занять будь-яким видом спорту) потрібно прати в той же день, невідкладно після завершення тренувань, навіть незважаючи на те, що воно здається не таким вже й брудним. Отже, поради по догляду:

  1. Для прання краще використовувати автоматичну пральну машину. Вона набагато якісніше і швидше випере вироби, ніж ручне прання. Краще використовувати режим для синтетики або будь-який інший щільної тканини з високою температурою.
  2. Температурний режим потрібно вибирати не менше 60 градусів і не вище, ніж рекомендує виробник на ярличку продукту. Тільки так вийде усунути більшу частину хвороботворних мікробів і провести необхідне ретельне очищення волокон.
  3. Додавати виключно рідкий пральний засіб з легким запахом або зовсім без ароматизаторів в мінімальній або середній кількості. Небажано прати рушники (особливо з довгим ворсом) порошком, адже він може погано виполоскати і це призведе до подразнень на шкірі. Простого полоскання теж мало - це не допоможе позбавити поверхню від мікробів.
  4. Під час прання краще додати 1 столову ложку харчової соди або оцту. Такий простий і недорогий засіб допоможе зберегти м'якість рушників, підніме ворс, видалить неприємні запахи, допоможе продовжити свіжість після прання, надасть потрібну дезінфекцію.
  5. Слід відмовитися від ополіскувачів, пом’якшувачів і підфарбовуючих засобів. Вони можуть негативно позначитися на шкірі, особливо чутливою і схильною до алергічних реакцій.

Якщо після прання рушник для спортзалу має неприємний запах, а ворс в деяких місцях примнятий - значить, пора його замінити на новий.

Зберігання рушників для спортзалу

Деякі спортсмени відвідують зали систематично або періодично, а не на постійній основі. Тому рушник слід зберігати в спеціальному чохлі або сумці і не використовувати вдома.

Перш за все це допоможе:

  • уповільнити знос виробу;
  • виключити користування іншими людьми;
  • зберегти презентабельний зовнішній вигляд;
  • завжди мати напоготові корисну річ.

Важливо пам'ятати, що зберігати брудний рушник для тренажерного залу строго не рекомендується! Це може призвести до утворення грибка, стійкого неприємного запаху і інших неприємностей.

Фахівці рекомендують прати рушник перед тривалим зберіганням, а також пропрасувати. Термічна обробка допоможе тривалий час зберігати свіжість вироби.

viber