Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Догляд за постільною білизною: секрети прання

Догляд за постільною білизною: секрети прання

Прання постільної білизни - стандартний догляд. Проводити її рекомендується відразу після покупки нового комплекту. Щоб текстиль зберігав свій яскравий насичений колір і якість, дотримуйтесь рекомендацій виробника і не забувайте про стандартні правила виконання процесу, які далі розглянуті в статті.

Як часто потрібно прати постільну білизну

Найзабрудненіша деталь будь-якого комплекту - наволочка. Міняти її необхідно щотижня. Від цього залежить, перш за все, ваша гігієна і здоров'я шкіри. Підодіяльники і простирадла можна міняти кожні 10-14 днів. Довше цього терміну не варто використовувати комплект.

Загальні рекомендації по догляду за постільною білизною

  • Посортуйте текстиль за кольором і тканиною. Не варто прати разом кольорові і білі вироби, комплекти з натуральних і синтетичних волокон.

  • Намагайтеся уникати перевантаження в машинці. Це значно погіршує якість прання.

  • Завантажуючи комплект, виверніть наволочки і підодіяльник навиворіт. Приберіть з куточків грязь, що накопичилася, так як вона може забитися в барабані.

  • Уважно читайте рекомендації виробника.

  • Для кольорових виробів рекомендується використовувати спеціалізовані порошки. Розчини для білого текстилю можуть значно пошкодити волокнисту структуру.

  • По закінченню прання вибирайте режим «додаткового ополіскування». Він прибере залишки порошку з поверхні, що особливо важливо при очищенні дитячих комплектів.

На якому режимі прати постільну білизну? Виробники, які виготовляють постільну білизну оптом, рекомендують вибирати виключно щадний режим, незалежно від типу тканини. При цьому температура води повинна відповідати типу матеріалу. Керуючись цими рекомендаціями, ви збережете відтінок і продовжите термін служби текстилю.

Особливості прання в залежності від типу тканини

постільна білизна після прання

Щоб зрозуміти, при якій температурі прати постільну білизну, необхідно визначити характеристики текстильних волокон тканини.

Льон, бавовна

Це натуральні нитки, тому прання постільної білизни можливе при високих температурах. Якщо комплект сильно забруднений, то тканини можна очищати навіть при 95 градусах. Сильно забруднену білу постільну білизну можна навіть виварювати, що часто роблять господині, які віддають перевагу пранню руками.

Зверніть увагу на те, що високотемпературний режим - прерогатива виключно світлої тканини. Максимальна температура очищення кольорового текстилю - 65 градусів.

Віджимати вироби можна на максимальних обертах. Також допускається перехід на режим попереднього замочування. Якщо ви хочете відбілити комплект, то вибирайте порошки з відбілюючими компонентами. Не використовуйте для цієї мети розчини на основі хлору.

Сатин

Прання постільної білизни з сатину передбачає температуру не вище 60 градусів і середнє віджимання. Представлений матеріал складається з бавовняних ниток, які особливим чином переплітаються. Це гарантує їм підвищену міцність і характерний блиск.

Для очищення сатинового текстилю краще застосовувати рідкі засоби. Вони легше змиваються і відрізняються щадною текстурою, щоб не було подряпин готового виробу. Якщо ви використовуєте порошки з ПАР, то знизьте температуру до 40 градусів. В іншому випадку прання постільної білизни призведе до втрати кольору.

Шовк

Цей текстиль вимагає дбайливого ставлення. Під час процесу виберіть делікатний або режим «шовк». Він забезпечить максимальну температуру в 30-40 градусів, плавні рухи барабана і більшу кількість води, що не характерно для стандартного режиму.

Прання постільної білизни з шовку НЕ доповнюється віджиманням. Для проведення процесу вибирайте рідкі засоби з кондиціонером.

Бязь

постільна білизна після машинного пранняПравильний догляд передбачає температурний режим в межах 30-60 градусів. Якщо ви хочете продовжити термін служби комплекту, вибирайте делікатну очистку з температурою до 40 градусів. Кількість оборотів в такому випадку не повинно перевищувати 600-800 в хвилину.

Максимальне віджимання згубне для продукції з бязі. Після нього вироби будуть погано прасуватися і швидко втратять свій зовнішній вигляд.

Поплін

Прання постільної білизни з попліну повинно проводитися відразу після розпакування нового комплекту. Максимальна допустима температура - 30 градусів. Відмовтеся від порошків з гранулами і відбілюючими компонентами. Оптимальне рішення - рідкі засоби. Додатковий плюс догляду за виробом - відсутність прасування. Поплін - легкий матеріал, який швидко висихає, добре пропускає повітря і самостійно вирівнюється.

Поліестер

Синтетичні волокна часто поєднуються з бавовняними, тому відповідний температурний режим - 40 градусів. Прання постільної білизни з поліестеру не припускав високі обороти під час викручування. Стандартного режиму буде досить, щоб прибрати зайву вологу.

Загальні рекомендації з прасування

Прання постільної білизни - НЕ фінальний етап догляду для деяких комплектів. Бавовняні і лляні вироби гладять з лицьового боку гарячою праскою. Можна використовувати відпарювання і додаткове зволоження. Шовк також прасується з вивороту. Температура при цьому не повинна перевищувати 110 градусів. Не використовуйте розпилювач для зволоження, так як на тканині залишаються сліди крапель.

Інші текстильні вироби, як рушник для басейну, можна прасувати злегка зволоженими. Виняток - поліестер. Він не мнеться і швидко приймає вихідну форму.

Прання постільної білизни повинно виконуватися з якісним порошком. Дотримуйтесь інструкції виробника. Так у вас ніколи не виникне проблем. Крім цього звертайте увагу на якість матеріалу постільної. Продукція інтернет-магазину «Махровий світ» - зносостійка і довговічна. Регулярне і правильне прання постільної білизни не зашкодить волокнам, тому комплекти прослужать вам не один рік.

viber