Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Прання рушників: секрети, необхідні кожній господині

Прання рушників: секрети, необхідні кожній господині

Рушники роблять повсякденне життя більш затишним і комфортним. Чим м'якший рушник, тим приємніше ним користуватися. Однак більшість господинь знає, що з часом вироби втрачають вигляд, починають гірше вбирати і стають жорсткими. Щоб цього не сталося, прання рушників повинно проводитися правильно.

Фактори, що впливають на властивості рушників

Всупереч розхожій думці, рушники втрачають експлуатаційні властивості не тільки через низьку якість. Звичайно, при правильному використанні дорогий виріб з щільною основою і оптимальною довжиною ворсу (3-5 мм) прослужить довше дешевого. Однак неправильна експлуатація може в кілька разів скоротити термін служби навіть дуже якісної речі.

На експлуатаційні властивості рушників впливають такі чинники:

  1. Жорстка вода. Неочищена вода з високим вмістом солей - одна з основних причин, по якій прання рушників призводить до погіршення їх зовнішнього вигляду. Солі осідають на волокнах, в результаті чого річ втрачає свої властивості.
  2. Неправильно підібраний режим прання. Важливо завжди дотримуватися рекомендацій виробника, що зазначені на ярлику речі: ставити оптимальну температуру води і інтенсивність віджимання.
  3. Непридатний миючий засіб. Використання агресивної побутової хімії призводить до передчасного зносу виробів.
  4. Неправильна сушка. Не всі рушники можна сушити поблизу відкритих джерел тепла.
  5. Прасування при високотемпературному режимі. Така процедура призводить до жорсткості тканини.
  6. Відбілювання рушників. Використання хлору для відбілювання або виведення плям може привести до пошкоджень тканинних волокон.

Прання рушників: різновиди виробів і типи тканини

Щоб зрозуміти, як прати рушники правильно, потрібно визначити вид виробу і матеріал, з якого він виготовлений.

Види рушників за розміром і призначенням:

  1. Банні. Найбільші рушники. Їх стандартний розмір - 100х150 см.
  2. Рушники для душа. Найпоширеніший вид розміром 70х140 см.
  3. Рушники для обличчя, ніг і рук виготовляються в розмірі 50Х85 / 90 см.
  4. Кухонні. Використовуються для промокання рук і посуду під час готування. Розміри - 50х70 см.

Вибір режиму прання і сушіння виробів залежить від типу матеріалу. Для пошиття рушників використовуються наступні види тканин:

  1. Натуральні: бавовна, льон.
  2. Штучні: модал, поліестер, мікрофібра.
  3. Сумішеві. Вони складаються на 80-90% з бавовни або льону і на 10-20% з поліестеру або віскози. Комбінований склад збільшує зносостійкість виробів.

Текстура рушників

Домашні рушники відрізняються не тільки за призначенням або типу матеріалу, а й за способом плетіння. Банні, душові, рушники для обличчя найчастіше бувають махровими - їх поверхня складається з безлічі дрібних петель-ворсинок. Кухонні рушники можуть бути гладкотканими і вафельними. Останні мають рифлену поверхню, яка збільшує гігроскопічність вироби. Щоб прання рушників не погіршило їх властивостей, враховувати текстуру так само важливо, як і склад тканини.

Як прати рушники, щоб вони були м'якими

Ефективно прибрати забруднення можна при пранні в машинці або руками. Вибір оптимального способу залежить від декількох факторів:

  1. Типу рушника.
  2. Його розмірів.
  3. Ступеня забруднення.

Втім, завдяки делікатному режиму в сучасних пральних машинах прання рушників вручну відходить у минуле. Також для збереження м'якості можна застосовувати спеціальні засоби, якщо на бирці речі не можуть передбачати протилежне.

Прання махрових рушників

Прання рушників з махри вимагає ретельного дотримання певних правил. Як прати рушники в машинці ? Кілька основних нюансів:

  1. Прати махрові рушники та інші речі необхідно окремо. Це дозволить виставити відповідні параметри прання. На бирці завжди позначається, в якому режимі прати рушники найкраще. Але якщо бирка загублена, рекомендується вибирати повний цикл прання, оскільки режим економії води для такої тканини не підходить.
  2. Для прання кожного типу тканини існує оптимальний температурний показник. Для бавовняного рушники допустимий діапазон становить 40-60 ° С. Для модала і бамбука - не вище 40 °C.
  3. Прання рушників махрових з порошком вкрай небажана. Порошок розчиняється повністю і забиває ворс, роблячи його жорстким. Тому варто використовувати рідкі миючі засоби.
  4. Для позбавлення від старих плям краще вибирати рідкий відбілювач без хлору, але з ензимами кисню.
  5. Щоб пом'якшити воду, можна додати 1/4 склянки столового оцту, розведеного у воді. Така хитрість позбавить рушники від неприємних запахів і зробить ворс більш м'яким. Прання рушників з оцтом також дозволить зберегти яскравість відтінків.
  6. Полоскати рушники потрібно кілька разів, використовуючи делікатний віджим, а сушити природним способом, не допускаючи попадання сонячних променів.

Прання кухонних рушників

Кухонні рушники більше схильні до різних забруднень. Відповідно, прання рушників для кухні може виявитися самим справжнім викликом.

Щоб домогтися чистоти виробів з бавовни, досить прання при високій температурі з додаванням відбілювача. При необхідності можна використовувати режим дбайливого кип'ятіння.

Прання рушників з льону повинно бути більш ощадливим - при температурі в межах 40-45 °С. Якщо потрібно позбутися від сильних забруднень або жирних плям, краще не використовувати агресивні засоби, а замочити рушники з содою кальцинованою на кілька годин.

Прання рушників з мікрофібри або поліестеру вимагає особливо щадного температурного режиму - 30-40 °C. Для боротьби з плямами рекомендується замочування із засобом без хлору або сумішшю порошку, харчової соди і оцту.

«Махровий світ» - рушники і домашній текстиль на будь-який смак

Інтернет-магазин «Махровий світ» пропонує великий вибір постільної білизни, пледів та крижм. Також в асортименті представлені лазневі рушники оптом і в роздріб. Магазин пропонує продукцію високої якості від вітчизняних і зарубіжних виробників за доступними цінами.

viber