Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Постільна білизна з сатину: розкіш, доступна всім

Постільна білизна з сатину: розкіш, доступна всім

Сатинову постільну білизну заслужено вважається одним з найбільш якісних на ринку домашнього текстилю. Перш за все необхідно звернути увагу, що сатин - це не назва конкретного матеріалу, а тип плетіння полотна. Матерія виготовляється з кручених ниток. Чим більше скрученность, тим сильніше блищить поверхню тканини. Сатин часто називають бавовняним шовком, тому як дві матерії схожі візуально і тактильно.

Сатинові групи: різновиди матеріалу

Характеристики тканини безпосередньо впливають на те, якими особливостями буде володіти сатинова постільна білизна. Основні групи матерії:

  1. Звичайна. Це найбільш поширений тип тканини, який використовується для виготовлення продукції бюджетного сегмента. При низькій щільності матерії готова сатинова постільна білизна довговічна і приємна до тіла.
  2. Набивна. Дана група включає полотна підвищеної щільності. Переплетення ниток створює особливий малюнок, який не обмежений просторово. Отже, під час крою не потрібно стикувати і підганяти візерунок, що значно здешевлює виробництво комплектів.
  3. Купонна. За фізичними властивостями матерія схожа до набивної, але відрізняється технікою нанесення малюнка. Візерунок наноситься методом друку на готову тканину. Мотиви підбираються під стиль майбутнього виробу.
  4. Жаккардовая. Щільна тканина, яка виготовляється з двох ниток, схожих за колірною гамою. Плетіння виконується таким чином, що кожна сторона має свій характерний відтінок. У матерії немає лицьової та зворотньої сторони, тому виробники називають таку продукцію двосторонньою.
  5. Мако. Для виготовлення цього різновиду тканини застосовують найдорожчий сорт бавовни. Матерія даного типу легка, гладка і приємна до тіла. Вона забарвлюється в будь-які відтінки і не мнеться після прання.

Класифікація по щільності

Кількість переплетених ниток на 1 кв. см матерії - одна з головних характеристик полотна. Якщо ви плануєте купити постільну білизну з сатину, зверніть увагу на його щільність:

  1. Від 85 до 170 ниток. Стандартний показник, характерний для набивного і друкованого сатину. Це досить міцна матерія, яка добре забарвлюється. Навіть після безлічі прань зберігає яскравість відтінків і блиск.
  2. Від 170 до 220 ниток. Стандартний показник щільності жакардових тканин.
  3. 220 ниток. Матерія такої високої щільності використовується для пошиття високоякісних комплектів . Тканина виготовляється з тонких, але міцних ниток, тому виходить легкою і дуже щільною. Постільна білизна 3D готується саме з такого сатину. Характеристики та переваги полотна

Вибираючи постільну білизну, сатин рекомендується розглядати в першу чергу. Відмінно підійде для оформлення як дитячої кімнати, так і батьківської спальні.

Переваги сатиновою матерії:

  • гіпоалергенна;

  • гігроскопічна;

  • підтримує нормальну терморегуляцію;

  • не електризується;

  • не мнеться;

  • відрізняється простим доглядом;

  • ніжна на дотик.

При своїй гладкості сатинова постільна білизна не сповзає з матраца або подушки, забезпечуючи комфорт під час сну.

Ціна комплектів

Вартість готової продукції залежить від типу плетіння полотна і країни виробника. Сьогодні лідерами з виробництва є Туреччина і Україна . Ціна якісної продукції відповідає середньому сегменту. Сатинова постільна білизна трохи дорожче бавовняної, але при цьому дешевша і практичніша, ніж шовкова.

Догляд за комплектами: важливі рекомендації

Готова продукція може прослужити довгі роки при дотриманні правил догляду. Базові рекомендації експертів, які не варто ігнорувати:

  1. Прати сатинову постільну білизну необхідно в вивернутому навиворіт вигляді.
  2. Оптимальна температура води - 40 ° C .
  3. Для очищення можна використовувати порошки і гелі з відбілюючими компонентами в складі.
  4. Щоб вивести складні плями, рекомендується скористатися засобами, призначеними саме для сатинової тканини. Забруднення слід обробити перед тим, як завантажувати комплект в пральну машинку.
  5. Прати сатинові вироби слід окремо від інших речей. В іншому випадку вони можуть тимчасово позбутися характерного блиску і м'якості.

Комплекти не потребують прасування. В крайньому випадку слід скористатися функцією відпарювання. Важливо, щоб під час обробки сатинова постільна білизна була злегка вологою.

Як вибрати комплект

Перш за все продукція повинна підходити по розміру . В асортименті інтернет-магазину «Махровий світ» представлені полуторні, двоспальні і європейські моделі.

Віддавайте перевагу продукції з 100% натуральним складом. Допускається невелика кількість синтетичних волокон, але якщо показник штучних ниток перевищує 30%, від такого комплекту краще відмовитися. Постільна білизна стане тьм’яною і втратить свою м'якість вже після першого прання.

Оптимальна щільність сатину для постільних речей становить від 110 ниток на кв. см. Чим вище цей показник, тим довше прослужить сатинова постільна білизна . Значення вказується як число в грамах на один квадратний метр.

Якщо ви вибираєте продукцію в магазині, то обов'язково доторкніться до тканини. Вона повинна бути гладкою на дотик, без виражених шорсткостей. Ця особливість вказує на те, що матерія збереже свій блиск і характерну шовковистість.

Недоліків у сатину практично немає. Деякі покупці відзначають його ковзаючі властивості, але вони не доставляють особливого дискомфорту при експлуатації. М'яка тканина гарантує комфортний сон. При цьому вона забезпечує хорошу прохідність повітря і утримує тепло. Вибираючи варіанти з малюнками, звертайте увагу на технологію нанесення зображення і тип фарби. Якісна постільна не має хімічного неприємного запаху.

Інтернет-магазин «Махровий світ» пропонує великий вибір якісного постільної білизни з сатину за доступними цінами. В асортименті представлені комплекти різного дизайну, що дозволяє підібрати постіль на будь-який смак.

viber