Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Рушник з капюшоном - затишок і турбота про малюка

Рушник з капюшоном - затишок і турбота про малюка

Підбір речей та іграшок для самих маленьких може виявитися не простою справою. Адже дитячі речі повинні бути одночасно якісними, функціональними, зносостійкими. До того ж вони повинні бути красивими, щоб радувати і дитину, і батьків. Дитячий рушник з капюшоном відноситься до аксесуарів, які відповідають всім цим вимогам. Тому для багатьох молодих батьків він - незамінна частина набору для новонародженого, як пелюшки або повзунки.

Рушник з капюшоном: особливості моделі

Рушник з капюшоном для дітей поки ще тільки набирає популярності в Україні. Тому доречно пояснити докладніше, в чому його особливості. Отже, рушник-капюшон - це гібрид банного рушника, сорочечки і чепчика. Класична форма виробу нагадує старовинну накидку. Він дозволяє легко і надійно укутати малюка після купання з голови до ніг і при цьому прикрити голову спеціальним куточком. Щоб вибрати відповідну модель, потрібно звертати увагу на такі характеристики:

  • Розмір рушника;
  • Його склад і характеристики тканини;
  • Модель;
  • Дизайн.

Рушник з капюшоном: розміри

Рушник з капюшономНа сучасному ринку можна знайти рушники найрізноманітніших розмірів, які підійдуть навіть для дорослих. Однак спочатку такі рушники призначені, щоб полегшити батькам догляд за дитиною. Тому і розміри рушників виробники пропонують відповідні:

  • 75х75 см;
  • 80х80 см;
  • 100х100 см.

Перші два розміри - рушник з куточком для новонародженого. Його можна використовувати як пелюшку після водних процедур. Це зручно, поки дитина маленька. Але потрібно пам'ятати, що немовлята швидко ростуть, так що через 4-6 місяців малюк просто перестане поміщатися в улюблене рушник і мокрі не закутані ніжки будуть мерзнути після ванни, що може призвести до застуд. Чим більший рушник, тим краще він зігріває, тим більш надійно захистить від протягів, тим успішніше виконує свою основну функцію - вбирає вологу. Тому, вибираючи рушник-куточок, раціонально віддати перевагу великій діагоналі.

Рушник з капюшоном: асортимент тканин

Щоб купити рушники з капюшоном оптом і в роздріб потрібно визначитися з двома характеристиками:

  1. Фактурою тканини;
  2. Її складом.

По фактурі такі рушники бувають:

  1. Вафельними. Вафельні рушники виробляють з натуральної бавовни. Вони прекрасно перуться і вбирають вологу, швидко сохнуть. І все ж рушник з капюшоном з вафельного полотна - не найкращий вибір. Шкіра немовлят і дітей занадто ніжна. Рубчаста тканина може викликати подразнення або навіть травмувати шкіру дитини. До того ж такий рушник абсолютно не здатний зігріти.
  2. Махровими. Махра може бути виготовлена ​​з різної сировини, і властивості рушника багато в чому залежать від цього. Але будь-який махровий рушник відрізняють:
  • М'якість;
  • Відмінна поглинання;
  • Здатність утримувати тепло.

При виборі рушника з куточком для дитини, варто віддати перевагу моделям з подвійним шаром махри на куточку. Вони швидше вбирають воду і надійніше захищають вуха від протягів, що для дітей особливо важливо. По складу тканина може бути:

  • Натуральною;
  • Синтетичною;
  • Комбінованою.

Класичну чисту синтетику краще відразу відкинути. Вона погано вбирає, електризується і може викликати алергію. Коли мова йде про дитячі речі, особливо про предмети гігієни, подібне неприпустимо. Комбіновані тканини, наприклад, бавовна з додаванням віскози - прийнятний варіант, якщо мова про рушник для обличчя або пляжний рушник. Банні рушники з подібним складом будуть вбирати вологу в кілька разів гірше, хоча вони більш стійкі до зносу. Дитячий рушник з капюшоном має бути виготовлено з таких натуральних тканин, як льон і бавовна. Вони особливо підійдуть дітям бо:

  • Не викликають шкірних реакцій;
  • М'які;
  • Швидко вбирають воду;
  • Добре переносять прання на досить високих температурах.

Єдиний недолік таких рушників - вони довго сохнуть. Але цю проблему легко вирішити прослушкою на повітрі. Окремо варто згадати про бамбукове полотно і модал. Обидві тканини синтезовані з рослинної віскози (бамбукової та евкаліптової). Ці тканини не тільки гіпоалергенні, а й мають антисептичну дію. Відрізняються м'якістю і практичністю. А по гігроскопічності лише трохи поступаються льону і бавовни. Ціна на натуральні рушники або на « натуральну синтетику » - бамбук і модал - вище, ніж на інші тканини. Але продукція таких постачальників текстилю, як Туреччина, поєднує високу якість із прийнятними цінами.

Рушник з капюшоном: моделі та дизайн

Рушник з капюшоном може бути:

  1. Банним. Відрізняється розмірами, подвійним шаром махри і довгим ворсом;
  2. Пляжним. Невелике, з коротким ворсом більше схожим на плюш. Для теплої пори року;
  3. Пончо. Відрізняється кроєм як видно з назви. Часто розраховане на дітей старшого віку (до 4-5 років).

У дизайні рушників з капюшоном переважають яскраві кольори, тематичні принти з тваринами або мультиплікацією. Куточки часто прикрашають вушками тварин.

Рушник з капюшоном: як вибрати і доглядати

Вибираючи рушник з капюшоном варто:

  1. Визначитися з розміром рушника. Перевагу краще віддати великим моделям « на виріст ».
  2. Вибрати тематику. Для немовляти підійде щось нейтральне, пастельні кольори. Якщо дитина старша, враховуйте її смаки.
  3. Оглянути рушник - колір, щільність, довжину ворсу. Оптимальна довжина ворсу для банного рушника - 5 мм. Щільність - не менше ніж 500 г / м 2. Що стосується барвників, відкривши упаковку, ви не повинні відчувати різких хімічних запахів.

Доглядати за дитячим рушником з куточком просто:

  • Прати в режимі делікатного прання зі щадним віджиманням;
  • Застосовувати м'які миючі засоби без хлору;
  • Використовувати ополіскувач;
  • Сушити на повітрі в тіні або в пральній машині;
  • Не прасувати. Від високих температур ворс стає жорстким.

Зберігати рушники потрібно складеними в сухому приміщенні.

«Махровий світ» - рушники на будь-який смак

Інтернет магазин «Махровий світ» пропонує широкий асортимент домашнього текстилю:

  • Рушники;
  • Пледи;
  • Ковдри;
  • Постільну білизну.

«Махровий світ» - це тільки якісний і натуральний турецький текстиль, оперативна доставка по всій Україні, зручні способи оплати та вигідні пропозиції для оптовиків.

viber