Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Рушник для обличчя: характеристики і правила догляду

Рушник для обличчя: характеристики і правила догляду

Обличчя - це частина тіла з ніжною шкірою, яка не має захисту від навколишнього середовища - пилу, вологи, бактерій. Тому гігієні обличчя приділяють особливу увагу. З обережністю ставляться до підбору туалетного приладдя, косметичних засобів і навіть лицьовий рушник шукають ретельно. Від правильного вибору останнього багато в чому залежить, чи не з'явиться на обличчі подразнень і який відсоток бактерій, які осідають на шкірі, буде знищений.

Як вибрати лицьовий рушник за типом тканини

Матеріал, з якого пошито виріб, багато в чому визначає, чи відповідає той пропонованим вимогам.

Яким має бути рушник для обличчя

  • Гігроскопічність. Виріб повинен легко і швидко вбирати вологу
  • М'якість - щоб під час тертя не з'являлося мікротріщин на шкірі.
  • Зносостійкість - запорука тривалої експлуатації, навіть при багаторазових праннях, в яких потребує рушник для обличчя.
  • Повітропроникність. Виріб повинен сохнути максимально швидко, щоб при частих вмивання не довелося витирати обличчя ще вологим шматком тканини.
  • Гіпоалергенність. Оскільки шкіра обличчя дуже чутлива, краще не підбирати матеріал, який гіпотетично може викликати алергію.
  • Антибактеріальність. У виробі з волокон, які володіють антибактерицидну властивістю, шкідливі мікроорганізми не будуть розмножуватися і потрапляти на обличчя.

Які тканини пропонує виробник

На сучасному ринку можна зустріти рушник для обличчя з таких матеріалів:  

  1. Жаккард. Завдяки подвійному переплетенню має високу щільність, а значить, зносостійкість. Як і будь-яке волокно бавовняного походження, гігроскопічний, повітропроникний, гіпоалергенний.
  2. Велюр. Має глянсову поверхню, що робить його м'яким на дотик і приємним до тіла.
  3. Махра. Махрові рушники для обличчя - це м'якість, яку забезпечує ворс. Іноді в махрові вироби додають поліестер. Тому перед покупкою лицьового виробу слід звернути увагу на етикетку. Краще вибирати текстиль зі стовідсотковим вмістом бавовни, без помітки на ярлику «ПК» - полікотон.
  4. Бамбук. Одночасно міцний і м'який матеріал за рахунок глянцевої поверхні. Водо і повітропроникний (здатність вбирати вологу приблизно в три рази вище, ніж у бавовни). Відрізняється сильним антибактеріальним ефектом - за добу вбиває до 75% шкідливої ​​мікрофлори.
  5. Шовк. Не самий практичний варіант, так як повільніше інших типів тканини вбирає вологу.
  6. Сумішеві тканину. Зустрічаються рушники, в яких бавовну комбінують з бамбуком або вплітають шовкову нитку. Поширене поєднання - бавовна-льон. Сам по собі льон - досить жорсткий матеріал, однак бавовна значно пом'якшує текстуру.

Рушник для лиця: інші критерії вибору

Рушник для обличчяМатеріал - найважливіший фактор, на який варто орієнтуватися. Однак не єдиний. При виборі рушники враховують:

  • Його щільність;
  • Довжину ворсу (якщо мова йде про махровому виробі);
  • Розміри;
  • Дизайн.

Щільність лицьового рушника

Від рівня щільності залежить гігроскопічність виробу і його зносостійкість. Оптимальний показник для лицьового рушника - 300-500 г/м2. Рушник більш високої щільності може виявитися занадто грубим для ніжної шкіри обличчя. Жорсткість рушника визначається на дотик. Для маленьких дітей, літніх людей та володарів шкіри, тонкої від природи, слід брати максимально нежорсткі вироби.

Довжина ворсинок

Відповідна довжина ворсу - 3,5 мм. Саме такий показник потрібен, щоб рушник для обличчя ефективно справлявся зі своїм завданням - видаляв всю зайву вологу з шкіри. Якщо підібрати виріб з більш довгими ворсинками (5-8 мм), він не зможе прибрати вологу з вигинів обличчя.

Розміри і форми лицьових рушників

Площа рушники повинна бути на десять сантиметрів більше розмірів обличчя. Сьогодні розмір рушника для обличчя визначається його формою:

  1. Квадратне - 50 * 50 см, 60 * 60 см, 70 * 70 см.
  2. Прямокутне - 50 * 85 см, 50 * 90 см.

Рушник для обличчя: дизайн

Головне, що слід пам'ятати - рушник зі вставками зі стрічок, вишивки, іншими рельєфними елементами краще не купувати для лиця. Дуже легко створити мікротріщини і подразнення на шкірі занадто грубим рельєфом.

Секрети правильного вибору

Купуючи рушники для обличчя оптом чи вроздріб, слід пам'ятати:

  1. Краще уникати синтетичних або змішаних тканин, у складі яких є штучні волокна.
  2. Варто звертати увагу на якість ворсу. Якщо той не витягується і не висмикується, плетіння якісне - такий рушник для обличчя варто купувати.
  3. Важливо дивитися на якість фарбування. Щоб перевірити, линяє чи тканина, можна потерти її пальцями.

Як доглядати за лицьовим рушником

  • Прання лицьових рушників допустиме вручну або в делікатному режимі машинки. Температура повинна бути не вище 40 градусів.
  • Прати виріб слід окремо від речей, які можуть його пошкодити - з гачками, блискавками і т.д.
  • Не слід використовувати відбілювачів. Необхідні щадні засоби, які не завдадуть шкоди шкірі обличчя.
  • Щоб гарантовано позбутися від патогенних організмів, краще гладити лицьові рушники. Якщо рушник з шовку, допустима температура прасування - 110 °. Для інших матеріалів - до 130 °.

Купити рушник для обличчя в «Махровому Світі»

Інтернет-магазин домашнього текстилю «Махровий світ» пропонує покупцям набори рушників за найкращими цінами. В асортименті представлені:

Також в інтернет-магазині можна придбати ковдри, подушки, скатертини, покривала. Якісна продукція від кращих постачальників України та Туреччини порадує зручною фірмовою упаковкою, демократичною вартістю і швидкою доставкою по Україні та за її межі.

viber