Ваші дані були відправлені!

Будь-ласка, введіть кількість товару потрібного розміру

Цей товар відсутній на складі

Найкращі ціни на нашому сайті! Вибирайте товари у потрібних категоріях. Увага! Мінімальна сума замовлення 1000 грн.
viber
viber qr code

Підписуйтесь на нашу viber спільноту та дізнавайтеся про новинки першими

Підписатися
app
app qr code

Скачуй додаток та ставай учасником Програми лояльності

Яку вибрати скатертину на стіл: гід по сучасним трендам

Яку вибрати скатертину на стіл: гід по сучасним трендам

Скатертина на стіл - досить специфічний, але стильний предмет оформлення. Текстильні вироби такого плану важливо правильно підібрати. В іншому випадку може виникнути дисонанс, втратиться гармонійність.

Інтернет-магазин «Махровий світ» зібрав у своєму асортименті велику різноманітність домашнього текстилю з різних матеріалів . Крім цього, з каталогу ви зможете підібрати рушники оптом і в роздріб.


Які функції виконує правильно підібрана скатертина на стіл

Крім оформлення, домашній текстиль виконує і інші функції, до яких відносяться:

захист поверхні столу від подряпин і інших пошкоджень; маскування звучання і стуку столових приладів, тарілок; поліпшення зчеплення предметів на дерев'яній поверхні, захист від ковзання; надання виробу стильного і презентабельного зовнішнього вигляду.

З каталогу інтернет-магазину «Махровий світ» ви зможете вибрати як одношарову скатертину на стіл , так і повноцінний комплект, що складається з трьох ключових предметів: наперон (верхня скатертину), мулетон ( підскатертинник), основна скатертина на стіл . Такий комплект дозволить повністю перетворити обіднє місце, додавши йому справжньої ресторанної вишуканості.

Різновиди домашнього настільного текстилю

Сучасні виробники пропонують широке розмаїття виробів з якісних матеріалів і в широкій сітці розмірів . Ви зможете вибрати скатертину на стіл з наступної різноманітності:

класичні в світлих тонах; сучасні з натуральних матеріалів (льон, бавовна); тематичні.

Окрема категорія продукції - товари з функціональним призначенням. До таких виробів відноситься, наприклад, водовідштовхувальна скатертина або продукція з прозорою поверхнею.

Класифікація за призначенням і формою

Скатертини розподіляються на наступні групи:

декоративна; обідня; банкетна; чайна; інтер'єрна; тематична; дитяча.

Скатерть на стол с узоромДекоративна скатертина на стіл - це своєрідне полотно, яке прикрашається вишивками, кольоровими візерунками, бахромою. Один із трендів останніх сезонів - лляна скатертина  однотонна.

Такий текстиль українських і європейських виробників виготовляється з високоякісного матеріалу. Він підходить для оформлення приміщень в стилі модерн, мінімалізм.

Декоративні скатертини призначені для оформлення святкового або обіднього столу. Для такої продукції характерні різнопланові візерунки, широка кольорова гама, наявність додаткових елементів оформлення.

Тематичний текстиль - особлива група товарів. Розпізнати її можна по дизайну. До товарів такого формату ставляться вироби на Великдень, Новий рік. Для святкових застіль підійдуть вироби з золотими нитками, люрексом. На постійній основі використовувати такі товари не варто, так як в більшості випадків вони нещільні і непрактичні.

Чайні скатертини - специфічна група товарів. Підбираються вони строго під колірну гамму і візерунок сервізу. Ви також можете зупинитися на нейтральному варіанті, який буде гармонійно виглядати з будь посудом. З каталогу можна вибрати як довгі, так і короткі чайні скатертини для високих і низьких столів.

За формою товари розподіляються на квадратні, круглі, прямокутні і овальні. При підборі найкраще орієнтуватися на форму столу і особисті переваги.

Розподіл продукції за матеріалом основи

Вибираючи скатертину на стіл , перш за все необхідно визначитися з матеріалом основи. У продажу зібрані рішення з натуральної і штучної сировини. Підбір тканини залежить виключно від призначення, експлуатаційних умов.

Продукція з натурального текстилю:

Бавовняне покриття - хороший вибір для щоденної експлуатації. Представлений текстиль - недорогий, добре переносить постійні прання і наступні прасування, відбілювання. Після прання можлива усадка, тому краще, щоб скатертина на круглий стіл була на кілька сантиметрів довше, ніж передбачалося. Льняні вироби - відрізняються щільною і порівняно тонкою структурою. Матеріал може покриватися характерними заломами, але вони надають виробу елегантності, витонченості. Скатертина на стіл з льону може багаторазово пратись, вибілюватись і прасуватись без наслідків.

На окрему увагу заслуговує продукція з синтетичною основою. Відгуки покупців підтверджують, що вироби такого плану - не менше практичні і довговічні.

Поліестер - зносостійка і щільна основа, яка здатна прослужити не одне десятиліття. Єдиний недолік продукції з представленого матеріалу - проста займистість. Оптимальне рішення - товари зі «змішаним» складом, на основі як бавовняних, так і синтетичних волокон. Така скатертина на стіл не помнеться і підійде для щоденного використання.

Прозора скатертина на стіл або продукція з характерним клейончастим складом виготовляється з сучасного матеріалу - тефлону. Такі вироби - практичні. Головна особливість покриття - відсутність пропускання рідини, за ним легко доглядати: досить протерти поверхню вологою губкою.

Різноманітність забарвлень і дизайну дає можливість вибрати скатертину на стіл , яка візуально, тактильно і за характеристиками не відрізнятиметься від стандартних матерій.

Параметри, особливості крою та пошиття

Красивая скатерть на столРозміри тканинних полотен - різнопланові. Підбираються вони індивідуально під габарити стільниці. Крім діагоналі, варто звернути увагу і на довжину звисає частини.

Скатертина на овальний стіл - звисає по 20 см з кожного боку. Для квадратних і прямокутних поверхонь довжина представленої деталі повинна становити не менше 40 см.

На піку популярності - вироби з натуральних тканин. При цьому буде краще, щоб довжина звисаючої частини не перевищувала середину ніжок столу.

Кольорова гама

Як і постільна білизна оптом , такий домашній текстиль підбирається під кольорову гамму навколишнього оточення. Під час вибору звертайте увагу на провідні тони, характерні для оббивки м'яких меблів, шпалер, штор або акцентних деталей в інтер'єрі.

Крім цього, можна вибрати скатертину на стіл  з контрастним забарвленням, що дозволить виділити оформлення столу на фоні основної тональності в інтер'єрі. Популярні відтінки:

природні або натуральні: сірі, коричневі, білі, молочні та інша пастель; приглушені темні: синій, коричневий, темно-зелений; оригінальні, але стримані яскраві: вишневий, червоний, блакитний.

Якщо ви хочете поекспериментувати зі стилістикою, зверніть увагу на продукцію з візерунками в стилі прованс. Домашній текстиль з розсипом дрібних квітів пожвавить обстановку, додасть інтер'єру свіжості, легкості.

У поточному сезоні рекомендується уникати великих візерунків і надмірно яскравих, кислотних відтінків. Перед покупкою оцінить фото , які додаються до всіх товарних позицій в каталозі.

Характеристики, властиві продукції з асортименту

Перед покупкою важливо проаналізувати експлуатаційні умови текстилю. Відмінні риси, якими володіє якісна скатертина на стіл :

Гарна щільність матеріалу. Завдяки цьому вони не стирається при постійному контакті з посудом або терті ліктями. Простий догляд. Часте використання обов'язково буде супроводжуватися виникненням стандартних забруднень - плям. Текстиль з асортименту легко очищається, тому для прання можна використовувати стандартні порошки, відбілювачі (якщо матеріал дозволяє), засоби для виведення плям. Еластичність. Тканини швидко приймають необхідну форму, а на поверхні не утворюються заломи і складки. Поверхня, захищена від ковзання. Скатертина на стіл - з характерною легкою рифленою поверхнею, завдяки чому серветки, посуд і столові предмети не сповзають.

Представлені характеристики безпосередньо залежать від вихідного матеріалу.

Особливості вибору продукції

Купуючи скатертину на стіл , оцінить склад матеріалу. Єдиний виняток - силіконова скатертина . Вона відрізняється хорошим приляганням, низькою пропускною здатністю і відмінною зносостійкістю.

Підбираючи домашній текстиль, зверніть увагу на склад основи. Якщо виріб на 100% натуральний, то йому властиві такі особливості:

екологічність; аерація, або «дихаючий» ефект; природна шорсткість; м'якість; стійкість кольору.

Скатертина на стіл зі змішаних тканин - не менш популярний домашній текстиль. У складі такої продукції будуть присутні волокна віскози, поліаміду, поліефіру, поліакрилу і поліестеру. Властивості тканини безпосередньо визначаються процентним співвідношенням натуральної та синтетичної складової.

Виробники в Україні , Туреччині, Пакистані та країнах СНД виготовляють якісний і міцний домашній текстиль, якому немає аналогів у всьому світі. В асортименті інтернет-магазину «Махровий світ» зібрана оригінальна продукція представлених виробників.

Актуальні тренди 2020: що потрібно знати про домашній текстиль

Скатерть на стол в упаковкеСучасна скатертина на стіл - це продовження основних декоративних нот. При виборі важливо орієнтуватися на загальну стилістику приміщення. Якщо ви цінитель розкішної класики, то розгляньте подовжені моделі або повноцінні комплекти з трьох складових для сервірування столу.

Вибираючи скатертину на стіл в поточному сезоні, зверніть увагу на наступні актуальні тренди:

Скатертини-доріжки. Це вузькі вироби, які укладаються уздовж столу. Підходять як для святкового оформлення, так і для щоденного використання. Натуральні матеріали. Бавовна, льон - на піку популярності. Природне, екологічне підставу виглядає просто, але при цьому елегантно. Стримана колірна палітра. Якщо ви хочете стильно оформити приміщення, то віддайте перевагу природній кольоровій гамі. На піку популярності - природні відтінки, характерні для навколишнього середовища. Один з наймодніших кольорів - відтінок мішковини. У представленій палітрі особливо оригінально виглядає лляна скатертина на стіл . Просте оформлення. Мінімум складного декору, зрозумілий орнамент, якщо він присутній, - то, що дійсно залучає і підкреслює смак власника. Відмовтеся від домашнього текстилю з великими візерунками.

Асортимент інтернет-магазину «Махровий світ» формує виключно оригінальна продукція українських і європейських виробників. Товари в продажу поставляються з гарантією і сертифікатами якості.

Співпраця, особливості оформлення замовлення

Інтернет-магазин пропонує вигідні умови співпраці з клієнтами. Крім широкого розмаїття товарів, покупцям запропоновані конкурентні ціни на українському ринку. При замовленні оптової партії вартість кожної одиниці знижується.

Діючі пропозиції, акції та знижки роблять придбання максимально вигідним. Завдяки таким умовам ви легко сформуєте асортимент власної торгової точки або магазину.

Входящі заявки швидко обробляються, тому відправка по регіонах України - оперативна. Доставка здійснюється транспортними та поштовими представниками в короткі терміни і зручним для одержувача способом. Якщо у вас виникли труднощі з вибором розміру або матеріалу, зв'яжіться з менеджером. Він детальніше розповість про всі особливості продукції та переваги співпраці.

Перед покупкою зніміть виміри зі столу, об'єктивно оцінить провідну колірну гамму в інтер'єрі приміщення. Ви можете експериментувати з відтінками, візерунками і формою продукції.

Правильно підібрана скатертина рівно лягає на поверхню, не утворюючи заломів і складок. При тривалій експлуатації на поверхні не з'являються затяжки і зачіпки, а забруднення легко видаляються з поверхні.

viber